12 C
Irpin
Неділя, 5 Травня, 2024
HomeБізнесВласники «Без Дверей Espresso Bar»: коли побачили в орків у котлі кавові...

Власники «Без Дверей Espresso Bar»: коли побачили в орків у котлі кавові зерна – жартували, що то наші з Ірпеня

Дата:

Популярне

Графік Великодніх богослужінь в Ірпінській громаді

Великодні богослужіння в Ірпінській міській територіальній громаді пройдуть 4...

Коргі з Києва став моделлю для пам’ятника королеві Єлизаветі II

Коргі Лакі з України став однією з моделей для пам'ятника королеві...

Судитимуть організатора схеми розкрадання понад 1,2 млн грн на ремонті доріг Бучанщини

Поліцейські Київщини відправили до суду обвинувальний акт стосовно 41-річного...

єВідновлення: майже 3,5 тисячі мешканців Ірпеня отримали кошти на житло

Майже 3,5 тисяч ірпінців отримали кошти на ремонти житла...

У Бородянці «зникли» 20 млн грн на відновлення

Під час ревізії Бородянської селищної ради аудитори Держаудитслужби виявили...

У народі кажуть, що перше – завжди найкраще і найнеповторніше. Як перше кохання, перше враження, перше причастя чи перший Святий вечір. І потрібно докласти чимало зусиль, щоб друга спроба була не менш успішною, або й взагалі змогла затьмарити попередню. Але хто не ризикує, той не п’є… каву! Вони ризикнули і у них все вийшло: і вперше, і вдруге, і ми впевнені, що ще й втретє чи вдесяте!

Творці «Без Дверей Espresso Bar» Денис та Анастасія відкрили першу справу – кав’ярню в Ірпені – ще у 2019 році. Це був другий заклад відомої кав’ярні, що знаходиться в Києві на вулиці Січових Стрільців, яку Денис започаткував ще в 2017 році.

«Коли хочеш випити якісну каву в Києві, то довго шукати відповідну кав’ярню для цього не потрібно. Спешелті-кав‘ярні, особливо в центрі, ледь не на кожному кроці. Та в околицях ця ситуація виглядає по-іншому. І ми вирішили це виправляти. Ми прагнемо нести культуру якісної кави в маси, як в плані зерна, так і приготування, водночас залишаючи цінник на нашу каву доступним для щоденного вживання», – саме так коментували власники «Без Дверей Espresso Bar» відкриття кав’ярні у передмісті столиці.

Не встиг заклад відкритися, як відразу заполонив серця місцевих та гостей міста. Своїми враженнями вони охоче ділилися один з одним та писали у мережі Інтернет.

Та згодом у світі з’явився COVID-19, який навчив людство жити в буквальному сенсі по-новому. Потім в Україну і зокрема в Ірпінь ввірвалися російські окупанти, які трощили все на своєму шляху. Постраждав і улюбленець ірпінчан «Без Дверей Espresso Bar». Заклад, який пережив пряме потрапляння ворожого снаряду, довелося відновлювати з нуля.

Проте віддані фанати-кавомани відкриття свого улюбленця таки дочекалися. Після деокупації Ірпеня біля закладу можна було спостерігати людей, які щодня приходили подивитися чи відновлюють заклад, а згодом чи його ще не відкривають. Нині кав’ярня не тільки працює, радує відвідувачів та донатити на ЗСУ, а ще й продовжує відкривати нові заклади. Так, в місті на вулиці Чехова з’явився «Без Дверей міні», де можна не лише випити кави, а ще й насолодитись чайною церемонією та купити літературу.

PARTASAN поспілкувався із засновниками «Без Дверей Espresso Bar» і готовий розповісти вам їхню історію із самого початку. Сідайте і уважно слухайте.

Ідея відкрити кав’ярню в Ірпені виникла у Дениса та Анастасії, саме вони стали оунерами цього місця. Кав’ярня запрацювала і почала стрімко завойовувати серця відвідувачів-поціновувачів кави.

«Без Дверей Espresso Bar» для нас – це в першу чергу  ком’юніті. Ком’юніті любителів кави, класних людей та тих, хто любить теплі зустрічі, тому і атмосфера має бути відповідна. У нашій команді люди, для яких найголовніше – професіоналізм, любов до кави та комунікабельність».

І здавалося б, що все налагодилося, працює досконало і нарешті можна видихнути та насолоджуватися моментом, коли в світ увірвався коронавірус. Проте паніка тривала недовго і людство змогло навчитися по-новому. Інша справа – повномасштабна війна…

«До таких форс-мажорів, здається, не був готовий ніхто, – пригадує власниця кав’ярні, – тому ми вирішували проблеми по мірі їх появи. Під час ковіду адаптувались до правил і працювали далі. Готували каву на виніс та намагались триматись на плаву. Потім запустили соціальну акцію з гаслом на пачках кави «stay safe, brew at home». Ми доставляли її замовникам додому, або ж вони могли забрати замовлення самостійно. До кави можна було обрати десерти чи ще щось. Згодом почали пускати до закладу лише тих, хто мав сертифікат про вакцинацію. Призвичаїлися.

А з початком війни звісно ж страшно було всім. Наші співробітники живуть в Ірпені та Бучі, тому з перших днів кав’ярня не працювала, оскільки це було небезпечно для всіх. Ми щодня надіялися, що все закінчиться і ми знову відкриємося, але… Наша бариста, яка жила поблизу, забрала їжу, молоко, пледи та передала у підвали людям, які перший тиждень були їм укриттям. Інший наш співробітник весь час перебував у Бучі в окупації і тривалий час не виходив на зв’язок. Ми за нього дуже хвилювалися, на щастя, з ним все добре. Він живий і здоровий, досі з нами працює і навіть став шеф-баристою закладу».

Проте нещаслива доля спіткала кав’ярню в Ірпені. До окупації міста бариста годували людей, що ховались в сусідніх підвалах. А під час окупації доля «Без Дверей Espresso Bar» була деякий час не відома. Власники навіть втратили надію, що зможуть туди повернутися та працювати як раніше.

Processed with VSCO with c1 preset

Денис та Анастасія пригадують: «Фото усміхнутих дітей з десертами в сховищах не могли нас не тішити. Проте згодом всі мали евакуюватись і більше місяця доля нашого закладу була невідома. Якось побачивши в Інтернеті фото цілих кавових зерен в котлі орків ми почали з іронією жартувати, що це вони намагались посмажити наші мікролоти, які в зелених зернах ми зберігали на локації в Ірпені. 

Після звільнення Ірпеня нам стало відомо про пряме влучення ворожого снаряду в наш заклад. Тоді ми справді залишились без дверей, а разом з тим і без фасаду, ремонту, меблів та деякого обладнання. Проте з любов’ю до України, своєї справи, людей, які нас підтримують в будь-якій ситуації та з вірою в ЗСУ. Згодом нам допомогли поставити нові вікна за програмою відновлення і це додало нам сил рухатися далі». 

Власники «Без Дверей Espresso Bar» не лише зробили ремонт і власними силами повністю відновили зруйнований заклад, а ще й відкрили «Міні поінт Без Дверей» на вулиці Чехова. Кав’ярні успішно працюють та постійно організовують заходи, які спрямовані на допомогу ЗСУ. Бо саме завдяки захисникам України у бізнеса є можливість працювати далі.

Денис та Анастасія вірять не лише в Перемогу України та її процвітаюче майбутнє, а й в своє масштабування. Вони мріють про відкриття нових локацій та безмежно радіють своїм відвідувачам.

«Кожен наш гість – це наш друг. Ми безмежно раді, що ви з нами всі ці роки!» – підкреслюють власники кав’ярні і звертаються до всіх українців:

«Українці, ми – сильні, але можемо бути ще сильнішими. Лише об’єднавшись, ми переможемо. Будь ласка, не забувайте, що в країні війна і це стосується кожного! Поки ми в тилу – наші захисники захищають і ризикують своїм життям щохвилини. Допомагайте їм, донатьте, адже збори самі себе не закриють! На Україну чекають непрості часи, але ми справимося. Разом! Бо лише в єдності наша сила!»        

        Насамкінець Денис та Анастасія підкреслюють, що українські воїни справжні творці історії незалежної України і дякують захисникам України «за мужність і що завдяки їм ми досі – українці!». 

А PARTISAN дякує українському бізнесу, який попри все продовжує працювати та допомагати нашим воїнам захищати рідну землю! Нехай нашими спільними зусиллями якнайшвидше настане омріяна Перемога і кожний захисник та захисниця повернуться додому! Слава Україні! Слава її безстрашному народу!

Наші партизани уважно слідкують за розвитком подій, щоб оперативно розповідати про них читачам. Якщо ви, як і ми, обираєте правду – підписуйтеся на PARTISAN у Facebook та Telegram. Там на вас чекають виключно правдиві та оперативні новини.

Бо зійде сонце Перемоги і запанує Правда в Ірпені, Бучі, Ворзелі та Гостомелі!

Останні новини